Hvordan selge hos landbruksauksjon.no

Opprette bruker

For å kjøpe og selge på landbruksauksjon.no må man opprette bruker. Klikk her for å opprette bruker.

Fyll deretter ut skjema med personalia, e-post og passord. E-postadresse er ikke synlig for andre brukere.

Brukertyper

Man kan velge mellom tre ulike brukertyper; herunder privatperson, gårdsbruker og firma. Gårdsbrukere må fylle ut organisasjonsnummer og navn på gård. Firma må fylle ut organisasjonsnummer og navn på firma.

Man er selv ansvarlig for å velge riktig brukertype. Hvis man driver gård/firma og objektene som selges er tilknyttet gård/firma, bør man påse å registrere riktig brukertype.

Aktivere konto

Når man har opprettet bruker vil man motta en aktiveringslenke via e-post. Man må klikke på denne lenken før man logger inn første gang. Sjekk gjerne søppelpost/spam hvis e-post ikke dukker opp i innboksen. Ta kontakt med oss på post@landbruksauksjon.no eller Facebook Messenger hvis e-post ikke er mottatt etter 15 minutter.

Din side

"Min side" vil man finne oversikt over sine auksjoner; auksjoner man har vunnet, bokmerkede auksjoner og meldinger. Videre kan man endre brukerprofil og faktureringsadresse.

Opprett auksjon

For å opprette auksjon klikk på "Legg til auksjon" i toppmenyen eller klikk her. Det er gratis å opprette auksjon. Vår policy er intet salg - ingen kostnad.

Tittel

Tittel er det brukere vil se sammen med bildet, nåværende bud og auksjonstid før de klikker på auksjonen. Det er viktig at tittelen er kort og beskrivende. Tittel kan gjerne inneholde merke og modellnavn. Eksempel på en god tittel er John Deere 5125R.

Kort beskrivelse og beskrivelse av objekt

Kort beskrivelse er det første som vises når brukere klikker på auksjonen. Kort beskrivelse vil være fremhevet og kan gjerne være en selgende og kort oppsummering av auksjonen. Beskrivelse av objekt er en mer utfyllende beskrivelse og her er det viktig at all nødvendig informasjon om objektet inkluderes (med eventuelle feil og mangler).

Hovedbilde og bildegalleri

Hovedbildet er det bildet som vises i arkiv, søkeresultat og som første bilde inne på auksjonen. Det er viktig at dette bildet viser objektet på en god og beskrivende måte.

I mange tilfeller er det hensiktsmessig å legge ved flere bilder. Disse kan legges til i bildegalleriet når man oppretter auksjon. Brukere kan da bla gjennom disse bildene når de ser på auksjonen.

Kategori

Kategori sørger for at objektet som legges inn dukker opp i relevante søk og visninger. Det er viktig å påse at riktig kategori velges.

Tilstand

Tilstand lar selger velge om objektet er nytt eller brukt. Hvis objektet omfatter både nytt og brukt utstyr anbefales det at man velger tilstanden til hovedobjektet og ytterligere informasjon gis under beskrivelse (beskrivelse av objekt).

Årsmodell

Hvis årsmodell er relevant for objektet, kan dette fylles inn i feltet "årsmodell" ved opprettelse av objekt.

Auksjonens varighet

Auksjonens varighet omhandler hvor lenge en auksjon skal være åpen for bud. Auksjonens varighet kan være 7, 14 eller 30 dager.

Utropspris

Utropspris er prisen man ønsker at auksjonen skal publiseres med.

Minimum budøkning

Minimum budøkning lar selger sette eget minimumsbeløp for budøkning. Hvis man ikke setter eget minimumsbeløp for budøkning, vil 500,- benyttes.

Minstepris

Minstepris er den laveste prisen selger kan godta for objektet. Minstepris er ikke synlig for andre brukere. Hvis man ikke setter minstepris vil startpris være minstepris for objektet.

Kjøp nå-pris

Kjøp nå-pris er en fastpris som kan tilbys i tillegg til bud. Det vil si at budgivere kan velge om de vil by eller kjøpe til kjøp nå-prisen.

MVA

MVA må fastsettes. Selger er selv ansvarlig for å fastsette om objektet er MVA-fritt eller om MVA tilkommer.

Frakt

Selger kan velge om frakt er inkludert eller om dette tilkommer.

Fremhevet auksjon

Fremhevet auksjon er en tilleggstjeneste hvor selger kan betale for ekstra synlighet. Auksjon vil da vises på forsiden til landbruksauksjon.no. Det lastes et tilfeldig utvalg av fremhevede auksjoner ved hver sidelast.

Godkjenning

Etter selger har opprettet auksjon vil denne sendes til landbruksauksjon.no for gjennomgang. Når auksjonen er godkjent vil selger varsles per e-post. Selger kan også se status på auksjonen på min-side.

Nåværende bud

Nåværende bud er det høyeste registrerte budet. Dersom det innenfor auksjonens siste time tilkommer et nytt høyeste bud vil Budperioden forlenges automatisk med 15 minutt.

Budlogg

Anonymisert budlogg vises på alle auksjoner. Fullstendig budlogg deles på forespørsel.

Meldinger

Brukere kan sende inn spørsmål knyttet til auksjon og kommunisere med selger via meldinger. Selger varsles via notifikasjon og e-post. Meldinger kan ses og besvares fra "min-side". For å opprette dialog med selger trykk på "Send en melding" på aktuell auksjon.

Auksjonsløpet

Landbruksauksjon.no oppfordrer selger til å sette seg inn i auksjonsløpet før opprettelse av auksjon. Klikk her for å lese mer om auksjonsløpet.