Auksjonsløpet

Når auksjon er opprettet og godkjent av landbruksauksjon.no kan brukere by på auksjonen innenfor valgt auksjonslengde. Eventuelt benytte kjøp-nå hvis selger har lagt til rette for dette.

Hvis bud samsvarer med minstepris, er over minstepris når auksjon avsluttes eller kjøp-nå benyttes, anses auksjonen som vunnet av kjøper. Alle bud og bruk av kjøp-nå er juridisk bindende.

Hvis auksjonen ikke har vinnende bud vil auksjonen avsluttes når auksjonsvarigheten er nådd. Det er ikke mulig å forlenge auksjonen. Hvis selger ønsker å legge ut auksjon på nytt må det opprettes ny auksjon.

Når auksjonen er avsluttet mottar kjøper en e-post der man må klikke på en lenke for å bekrefte fakturaadresse. Landbruksauksjon.no sender ut faktura til kjøper i løpet av 1-2 virkedager på kjøpesum og formidlingsgebyr. Faktura sendes per e-post og har 7 dagers betalingsfrist. Kjøpesum oppbevares på landbruksauksjon.no sin klientkonto frem til kjøper har mottatt varen.

Når faktura er betalt varsles selger via e-post og notifikasjon, hvorpå selger sender varen. Når varen er sendt markerer selger objektet som sendt og kjøper varsles. Kjøper har da 14 dager på å motta og undersøke objektet. Etter 14 dager anses automatisk handelen som fullført og kjøpesum fratrukket salær utbetales til selger.

Hvis objektet ikke mottas innen 14 dager eller hvis kjøper mener objektet ikke tilsvarer forventningene, må kjøper kontakte landbruksauksjon.no så fort som mulig - og senest innen 14 dager fra objektet er sendt. I henhold til generelle brukervilkår oppbevarer da landbruksauksjon.no kjøpesum frem til tvist er løst.

Ved fysisk overlevering eller ved salg av komplekse objekt som krever lengre frakttid, kan selger eller kjøper kontakte landbruksauksjon.no på post@landbruksauksjon.no for å tilrettelegge for dette.